fredag den 18. maj 2012

Rabarber-tyggegummi-KYS

I dag fik jeg nogle skønne rabarber af et hold venner. De skulle bruges på min søde tand. Derfor faldt jeg over Claus Meyers "rabarber kys" OG yummiiiii det er guf..

Denne opskrift er et must hvis du elsker rabarber!

Bagte rabarber

300 g rabarber
150 g rørsukker
½ vaniljestang

Rabarberkys

6 æggehvider
300 g flormelis
2-3 spsk. rabarbersaft (fra de bagte rabarber)

35 g mandler
2½ dl piskefløde

Skær top og bund af rabarberne - husk at passe på foden, som er det nederste hvide stykke af stilken og der, hvor rabarbersmagen er allermest koncentreret og dejlig. Skyl rabarberstilkene i koldt vand, og skær dem i 1-2 cm lange stykker. 

Læg rabarberstykkerne i et ovnfast fad, og drys med sukker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, og kom dem op til rabarberne.

Bag rabarberne i ovnen ved  170 grader i 8-10 min., til de er møre, men stadig bevarer lidt bid. 

Tag fadet ud af ovnen, og lad rabarberne køle af. 

Kom æggehviderne op i en helt ren røreskål, og pisk, til de er helt hvide og stive, og tilsæt herefter flormelis lidt af gangen, til du får en sej marengs. 

Tilsæt til sidst rabarbersaft, så marengsen får en flot lyserød farve.

Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud som små "kys" på en bageplade med bagepapir - der bliver ca. 35-45 stk. 

Sæt marengskyssene i ovnen ved 160-170 grader på midterste rille, og bag dem i ca. 12-15 min. Hold øje med dem, de skal så småt begynde at tage farve i toppen, men må ikke blive brune. 

Når de er færdige skal de være seje, men ikke flydende indeni og sprøde udenpå. 

Tag marengskyssene ud af ovnen, og lad dem køle af. 

Umiddelbart inden servering skal du hakke mandlerne, og vende dem ned i rabarberne. Du skal også piske fløden til blødt flødeskum. 

Anret så de sprøde kys - 3-4 på  hver tallerken - med bagte rabarber og en god skefuld flødeskum, og server med det samme. 

1 kommentar:

  1. Uha dem må jeg prøve. Og fin blog du har dig - glæder mig til at følge med :o)

    SvarSlet